Indisk Kärlekskanin

4 Personer

Detta är en kaninrätt det skall “hetta till om” – den är smaksatt med curry, vitlök och cayennepeppar. På indiskt sätt har vi här kombinerat det med russin och äpplen. Prova, för du kan göra den precis så stark som du själv vill.

1 djupfryst kanin på ca 1,3 kg
2msk margarin
1 tsk salt
en aning cayennepeppar
2 gula lökar
1 grön paprika
3-4 vitlöksklyftor
2 tsk curry
3-4 dl buljong
1 dl russin
2 st äpplen utan skal
1 citron.
Tina kaninen så att den går att dela i bitar. Bryn delarna i en stekpanna. Lägg över dem i en gryta. Strö över saltet och en aning cayennepeppar.

Skiva lök och strimla paprika. Fräs även det i stekpannan, blanda sedan ner skivade vitlöksklyftor, strö över curry. Lägg över blandningen i en gryta. Späd med buljong och låt alltsammans sjuda i ca 30 min.

Tillsätt russin och äpplen i klyftor. Koka ytterligare i 20 – 30 min eller tills köttet känns mört. Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs.

Garnera med citronskivor och servera med kokt ris eller kokta spiralmakaroner och tomatsallad.

Comments are closed.